Home / Arte / Libri (page 38)

Libri

Rrëfimtari

Një herë në një vend x , një ministër të brendshëm e pyetën se kush kishte qenë ministër i brendshëm në kohën e Shekspirit. -Nuk e di , i ishte përgjigjur ministri. -Por kur nuk e di ti që je ...

Read More »

Keijiro Suga, midis një udhëtimi shqiptar

Shkrimtari, përkthyesi dhe profesori i njohur nga Tokio, në një lexim të poezive në Tiranë Keijiro Suga – Fitues i çmimit më të madh japonez për letërsinë, “Yomiuri”, në vitin 2013, me esenë “Transversal Journeys” (2009). Ai është profesor i Studimeve ...

Read More »

Rubairat e Omar Khajamit ne shitje tek Amazon

“Rubairat” e poetit pers Omar Khajami, me perkthimin mjeshteror te Fan Stilian Nolit mund te blihen nga shqiptaret anembane botes edhe nepermjet rrjetit me te madhe te shitjeve Online amazon.com Në shekullin e njëzetë, një nga kolosët e kulturës shqiptare, ...

Read More »

Në duart e një feministeje

Ledi Mary Wortley Montagu, gruaja që frymëzoi shkrimtarë dhe studiues të shkruanin mbi sekretet e Perandorisë Otomane. Cynthia J. Lowenthal, Isobel Grundy, Diane Long Hoeveler, ‎Jeffrey Cass, Jason Goodwin, Dennis Dennis Charles Washburn etj., i shkruan librat e tyre të ...

Read More »

Librat e rinj

Met Dervishi “Intertekstualja dhe disidentja te ‘Dimri i madh’” Studim Botimet: “Saras” Çmimi: 800 lekë I botuar për herë të parë në vitin 1973, “Dimri i vetmisë së madhe” u refuzua nga kodi socrealist, u rrethua për tre vjet me ...

Read More »