Home / Arte / Ekspozita (page 12)

Ekspozita

Dy muze të Beratit i bashkohen programit IPA Adriatic

-Dy Muzetë Kombëtarë të Beratit, Onufri dhe Etnografik, i bashkohen programit IPA Adriatic, në programin “MUSEUMCULTOUR”. Muzetë Kombëtarë Onufri dhe Etnografik, janë përfshirë si pjesë integrale dhe partneriteti bashkarisht me shtatë muzeume të tjera të Programit IPA – Adriatic. Krijimi ...

Read More »

Art me dhomat e Enver Hoxhës e Mehmet Shehut

Hapet sot, pas 35 vitesh, tuneli antibërthamor i komunizmit. Hapësirat të parashikuara për mbledhjet e Byrosë Politikë, dhomat e Enver Hoxhës dhe Mehmet Shehut, do të shndërrohen në hapësira të një ekspozite të quajtur “Bunkart”, kushtuar 70-vjetorit të Luftës së ...

Read More »

Një pyetje për Jolandën

Artistja Jutta Benzenberg sjell në një ekspozitë foto të veteranëve të Luftës së Dytë Botërore, në galerinë “Tulla” Jolanda“Pyetja ime është për fotografinë nr. 1, Jolandën. Si arrite të ruash buzëqeshjen në fytyrë, pas një regjimi aq të egër, siç ...

Read More »

Stamati: Muzetë lokalë, në gjendje skandaloze

Specialisti restaurues, Frederik Stamati, pas një ekspedite vlerëson skandaloze gjendjen fizike dhe kushtet klimaterike të muzeve në Gjirokastër Specialisti i njohur si restaurues, konservues dhe kërkues shkencor i objekteve të trashëgimisë kulturore material, prof. as. dr. Frederik Stamati, pas një ...

Read More »

Ekspozita “Nëntor” në edicionin e XVII-të

Aleksandër Filipi, Agron Mesi, Adrian Devolli, Andi Hila, Besim Tula, Buron Kaceli, Eniela Veveçka, Gazmend Leka, Gjerjgji Marko, Hasan Çapari, Kujtim Buza, Llazar Myzeqari, Llazar Taçi, Merita Selimi, Nikolin Ivanaj, Pashk Përvathi, Petro Kokushta, Qiriako Meniko, Robert Guci, Stefan Taçi ...

Read More »