Home / Arte / Ekspozita (page 13)

Ekspozita

Foto e rrallë e Hasan Prishtinës me bashkëshorten

Një foto e rrallë e një personaliteti të historisë së Shqipërisë ka dalë në dritë. Bëhet fjalë për ish-Kryeministrin, politikanin dhe patriotin e njohur Hasan Prishtinën. Atdhetari i madh, intelektuali, luftëtari dhe ideologu kryesor i lëvizjes për pavarësinë e shqiptarëve, Hasan ...

Read More »

Ekspozita “XXI” nga Arben Golemi

“XXI” quhet ekspozita personale e Arben Golemit, e cila e prezantuar në Galerinë “FAB” do të qëndrojë e hapur për të gjithë publikun deri në  30 tetor 2014 “Aventura nga konkretja drejt abstraktes, për shumë artistë të shekullit të XX, ...

Read More »

Konkursi – Dy kinezë për Piramidën

Dy arkitektë kinezë, Seven Xin Chen dhe Nanji Xino, janë fituesit e “Lost Architecture”. Projekti i tyre është përzgjedhur mes dhjetëra materialeve të paraqitura nga arkitektë dhe studentë të arkitekturës, jo vetëm brenda vendit nën 40 vjeç. Të gjitha projektet e ...

Read More »

Lin Delija – “Kthehet” në atdhe

Ka diçka shpirtërore në tablotë e Lin Delisë. Diçka që dukej që vinte nga larg, nga kujtimet që e çonin piktorin në oborrin e mbuluar nga lulet të Kishës së Françeskanëve në Gjuhadol në Shkodër. Rrobat e gjata të fretërve, ...

Read More »