Home / Arte / Ekspozita (page 5)

Ekspozita

Kur arti paralajmëron rrezikun

Me Edi Hilën në një bisedë për qytetin, të shkuarën dhe artin Nga Alda Bardhyli Bisedat me Edi Hilën nuk ndryshojnë shumë nga ndjesitë që të lënë pikturat e tij. Grija e ftohtë që ka veshur lehtë tablotë e mëdha ...

Read More »

Pikturat që lindën nga errësira

Llambi Blido, me një ekspozitë personale në Galerinë Kombëtare të Arteve Dy periudhat kryesore të krijimtarisë së piktorit Llambi Blido do të vijnë përmes tablove të mëdha që do të zënë sot hapësirën kryesore të Galerisë Kombëtare të Arteve. Me ...

Read More »

Nudot e ashpra të Edgar Degas

Nuk kisha parë asnjë ekspozitë retrospektive të Edgar Degas në Paris, por atë e gjen në Musée d’Orsay, buzë Senës. Nëse kaloni këndej, mos harroni ta takoni Edgar Degas (1834-1917). Ai është aty, në një sallë të madhe, ku në ...

Read More »

Mungesa e hijes

“Mos u shpjegoni aspak në qoftë se doni të kuptoheni”. (Diderot) Nga Edison Çeraj  Më shumë sesa për të thënë apo për të trajtuar diçka, radhët e mëposhtme prekin shkurtimisht një shqetësim, i cili lidhet me një prirje do thosha ...

Read More »

Një akademik gjithnjë në udhëtim

“Mbylli sytë dhe eja me mua/ Ma jep dorën, do të jetë shumë mirë/ Mos ki frikë…/ndihu e lirë, gjithçka do të shkojë mirë…”. Këto vargje të Phil Collins do t’i shkonin fotos së dy fëmijëve vendosur në bordurën bri ...

Read More »

Studioja ime është rruga

Sislej Xhafa ekspozon në Poloni “Palëvizshmërinë e mendimit” Sislej Xhafa i ka dhënë ngjyrën e tokës, një zemre të madhe vendosur në hapësirën e Galerisë së Artit Bashkëkohor në “BWA Sokol” në Nowy Sącz, Poloni. Ndërsa duket sikur koha që ...

Read More »