Home / Arte / Ekspozita (page 6)

Ekspozita

Të sëmuresh nga dashuria

Paul Gauguin, nga moskuptimi në artin e vërtetë. Historia e një prej artistëve më të njohur të shekullit XX. Nga Parisi në Haiti, një rrugëtim i shndërruar në tablo Nga Luan Rama Atelieri i dikurshëm i Paul Gauguin në “Rue ...

Read More »

Gjon Mili, Jetë e mbetur në foto

Dy vjet në kërkim të jetës së Gjon Milit. Yllka Gjollesha tregon artistin ndryshe. Ndikimin që kishte Shqipëria në veprën e tij dhe fotografinë që i bëri Enver Hoxhës në Konferencën e Paqes “Nisur nga ideja për të fotografuar objekte ...

Read More »

Ekspozita e artistëve shqiptarë në Torino

Kompleksi i Pallatit Mbretëror në Torino qe skenari i ekszpozitës së dy prej artistëve shqiptarë më të njohur në panoramën kombëtare dhe ndërkombëtare. Helidon Xhixha dhe Alfred Mirashi, në art Milot, tërhoqën një publik elitar koleksionistësh e dashamirësish arti të ...

Read More »

Në tablotë e Pjerin Sheldijës

Ashtu si Onufri në shekullin XVI u dha jetë pikturave murale, hapësirave të brendshme të kishave si ajo e Shën Vllahernës në Berat apo kishës së vogël të Valshit, gati pesë shekuj më vonë, në Shqipërinë që vinte nga një ...

Read More »

Robert Dragoti dhe Tirana mbrapsht

“Tirana e mbrapshtë” quhej instalacioni që artisti Robert Dragoti prezantoi dje në Galerinë Kombëtare të Arteve. Instalacioni ka në qendër një video të re të realizuar nga artisti me titullin “Tirana e mbrapshtë”, e cila është pjesë e konceptit artistik ...

Read More »

Të kapësh mendimin

APNEA / Andi Nallbani sjell në një ekspozitë në galerinë “Zeta” krijimtarinë 15-vjeçare Nuk ka një kohë takimi mes Andi Nallbanit dhe pikturës. Ngjyrat dhe tablotë ishin kudo nëpër shtëpi, që para se ai të vinte në jetë. Me grishjen ...

Read More »