Home / Arte / Ekspozita (page 8)

Ekspozita

Nudot e lira të Maks Velos

Maks Velo/ Artisti vjen me një ekspozitë “Retrospektivë” në Galerinë Kombëtare të Arteve në 80-vjetorin e lindjes. Një udhëtim në tri kohë.. që nga ngjizja e artit, burgu, djegia e pikturave dhe liria… Velo: Dikur i digjnin veprat e mia, ...

Read More »

Një darkë që na bashkon

“Vakti i butë” quhet ekspozita që do të hapet sot në mbrëmje në Galeri “Miza”, i tri artisteve ballkanase Adela Jušić, Nardina Zubanović nga Bosnja dhe Hercegovina dhe Beskida Kraja nga Shqipëria. Nën kurimin e Blerta Hoçia, kjo ekspozitë sjell ...

Read More »

Një fotograf i huaj në kërkim të lapidarëve

Fotografi Robert Hackman sjell më 6 gusht në Galerinë Kombëtare të Arteve, një ekspozitë kushtuar lapidarëve që ka fotografuar në vende të ndryshme të Shqipërisë “Lapidarët kurrë nuk tradhtojnë dobësi apo mungesë vendosmërie. Janë të fortë, me tytat e armëve ...

Read More »

Art kundër krizës

Një ekspozitë e videoartit sllovak sjell 12 artistë në Galerinë Kombëtare të Arteve Ekspozita e ideuar nga “White House Biennial”, një lëvizje që lindi më 2010-n si protestë ndaj krizës financiare në Greqi Arti u ka paraprirë gjithnjë zhvillimeve shoqërore, ...

Read More »

Në abstraksionet plot ngjyra të Hotit

Agron Hoti, për herë të parë me një ekspozitë personale në Shqipëri  Mediat italiane e krahasojnë me Ibrahim Kodrën Ai është një personazh i njohur për revistat e artit në vendin fqinj, Italinë, por në Shqipëri për të është folur ...

Read More »

Sofia tregon Sofinë

Në 100-vjetorin e lindjes së piktores Sofia Zengo Papadhimitri, Akademia e Shkencave e kujton sot përmes botimit të një libri, ndërsa në Galerinë Kombëtare të Arteve do të hapet një ekspozitë me veprat e saj Ajo është rritur duke dëgjuar ...

Read More »

Aty ku mistika nuk mbaron

Hapet në Bibliotekën Kombëtare ekspozita “Bektashizmi në kulturën shqiptare” Mistika gjithnjë ka qenë një frymëzim për shkrimtarët. Në vitin 1898, Naim Frashëri botoi poemën “Qerbelaja” fillimisht në Bukuresht, ku me tone të ndjera sillte pikëpamjet e tij për të panjohurën, ...

Read More »