Home / Arte / Ekspozita (page 9)

Ekspozita

Shijaku: Kam qenë rebel në disa detaje

U hap dje në Galerinë Kombëtare të Arteve ekspozita e piktorit Sali Shijaku Ngjyra dhe histori. Kjo është ajo çfarë ndien teksa sheh tablotë që kanë mbushur hapësirën e Galerisë Kombëtare të Arteve, në ekspozitën vetjake që është hapur dje, ...

Read More »

Jeta tjetër përtej një filmi

Ka një film tjetër përtej filmit, dhe ai është pjesa që xhirimeve. “Tri akte në aksion” quhet ekspozita fotografike e hapur dje në “Tulla”, e cila prezantonte fotografi nga sheshet e xhirimeve të 24 filmave shqiptarë dhe fragmenteve të aktorëve ...

Read More »

Ballkani në pasqyra

Çdo mendonte Jozef Broz Tito nëse do të shihte reflektimin e tij në pasqyrat që kanë mbuluar hapësirën në hyrje të bunkerit? Si do të ngjante kostumi i tij ku reflektimi do të ngjiste në të fjalë lufte…Lufta tashmë i ...

Read More »

Artisti italian, në Muzeun Historik Kombëtar

Artisti i njohur italian, Giovanni Bonardi ka hapur dje në Muzeun Historik Kombëtar ekspozitën “Shenjat e ngjyrave”. Ekspozita përmban piktura dhe skulptura që tregojnë prirjen e Bonardit, drejt një arti që tenton të rrëfejë histori. Ajo çfarë i dallon pikturat ...

Read More »