Home / Kryeartikull (page 12)

Kryeartikull

MbinjeRiu Shqiptar

I kemi bërë disa herë pyetjen vetes, ku jemi, ku do të shkojmë dhe si do t’ia bëjmë për të ecur përpara?! Në asnjë moment të pyetjes nuk ka të shkuar. E si mund të ketë të shkuar, kur shoqëria ...

Read More »

Të tallesh me shqiptarët

Nga Gazeta Dita  Historia jonë politike e tre viteve të fundit është kaq e freskët, sa të gjithë e mbajnë mend si nisi. Ishte më së pari një votë proteste, pastaj një vote shprese se më në fund edhe Shqipëria ...

Read More »

Krimbi i krimit

Nga Çapajev Gjokutaj – Cili është fataliteti ynë historik si popull. Kalimi nga “periudha e ndereve”, te “periudha e parasë”.  Si përfunduam në mentalitetin që e konsideron njeriun e ndershëm dhe korrekt si të paaftë dhe të dështuar. Çfarë po ...

Read More »

Të falësh “Hitlerin”

Pas kësaj, një Shqipëri europiane, me një qeverisje të popullit, nga populli, dhe për popullin do të ishte më e pamundur se kurrë. Ja ç’do të thotë të falësh pafundësisht Hitlerin e kohës dhe vendit tonë! Nga ANDREA STEFANI Kur ...

Read More »

Letër e Senekës për Lul B…

“Fushata” e fundit e kryetarit të opozitës, nën këndvështrimin hipotetik por tejet të qëlluar të filozofik romak. “Disa mburren me veset e tyre. Po ti, a beson se ai që i merr për virtyte të metat e tij, ëndërron të ...

Read More »

Jeto dhe lër të vdesin !

Nga Urim Qinami Një idiomë kineze thotë: jetofsh në kohë interesante. Dhe është mallkim. Në fakt, është një periudhë interesante për studiuesit dhe komentatorët e politikës ndërkombëtare. Çdo ditë duhet të mendojnë për çfarë të shkruajnë. Rrëmuja politike në Lindjen ...

Read More »