Home / Kryeartikull (page 13)

Kryeartikull

Misteri i milionave të fshehura në Qipro

Nga Andrea Stefani Pikëpyetjet që lindin pas deklaratës së bërë nga ish-kreu i SHIK, Fatos Klosi. Kush e ka fshehur si sekret shtetëror informacionin e servirur nga SHBA për fshehjen nga politikanë shqiptarë të milionave në Qipro? A është në ...

Read More »

Presidenti dhe Drejtori i RTSH

Si edhe në të gjitha rastet e tjera, opozita tregoi se e vetmja kauzë e saj, e vetmja filozofi e saj, e vetmja rrugë që ajo tashmë e di përmendësh, është bllokimi. Bllokimi i çdo gjëje dhe i gjithçkaje që ...

Read More »

Sfidat e Perëndimit

Nga Elmas Haxhiraj Në një sistem ndërkombëtar dinamik dhe fleksibël, ku asgjë nuk është absolute, e përhershme apo e pandryshueshme, marrëdhëniet ndërmjet aktorëve dhe faktorëve ndërkombëtarë janë determinantë për ruajtjen e ekuilibrave dhe garantimin e paqes globale. Ndryshimet e pandërprera ...

Read More »

Reforma në drejtësi si gjyq publik

Nga Gëzim Allaraj Kërkesave të vazhdueshme në rritje të qytetarëve të Shqipërisë dhe partnerëve tanë euroatlantikë për drejtësi në Pushtetin Gjyqësor partitë politike pushtetmbajtëse iu përgjigjën duke marrë iniciativën konkrete dhe filluar procesin për Reformë në Drejtësi, jo thjesht sa ...

Read More »

Duhet rregull në moçalin e medias online

Nisma e qeverisë për të hartuar një ligj për “disiplinimin” e medias online ka ftuar tashmë në një diskutim të imponuar gazetarët dhe poseduesit e mediave online. Unë e konsideroj legjitim shqetësimin që ngrenë Mero Baze dhe Andi Bushati për ...

Read More »

Dita e Verës

Nga Prof. Thanas Meksi Për “Ditën e Verës” vendosa të kryej një studim të plotë kur punoja në vitet 1996 dhe 1997, si specialist kulture në Bashkinë e Elbasanit. Me mundonte gjithnjë një mendim, ndoshta i gabuar kur thoja se Ditën ...

Read More »

Zgjidhje ose Zgjedhje

“Pa drejtësi nuk ka të ardhme për vendin tonë. Të vetëm nuk ja dalim dot. Kjo zgjidhje kërkon zgjedhje. Duhet të vendosim. Në këtë rast maskat nuk funksionojnë” Nga: Pandeli Majko Politika është një lëndë përtej gjuhës së folur. Ajo ...

Read More »