Home / Kryeartikull (page 14)

Kryeartikull

Të falësh “Hitlerin”

Pas kësaj, një Shqipëri europiane, me një qeverisje të popullit, nga populli, dhe për popullin do të ishte më e pamundur se kurrë. Ja ç’do të thotë të falësh pafundësisht Hitlerin e kohës dhe vendit tonë! Nga ANDREA STEFANI Kur ...

Read More »

Letër e Senekës për Lul B…

“Fushata” e fundit e kryetarit të opozitës, nën këndvështrimin hipotetik por tejet të qëlluar të filozofik romak. “Disa mburren me veset e tyre. Po ti, a beson se ai që i merr për virtyte të metat e tij, ëndërron të ...

Read More »

Jeto dhe lër të vdesin !

Nga Urim Qinami Një idiomë kineze thotë: jetofsh në kohë interesante. Dhe është mallkim. Në fakt, është një periudhë interesante për studiuesit dhe komentatorët e politikës ndërkombëtare. Çdo ditë duhet të mendojnë për çfarë të shkruajnë. Rrëmuja politike në Lindjen ...

Read More »

Misteri i milionave të fshehura në Qipro

Nga Andrea Stefani Pikëpyetjet që lindin pas deklaratës së bërë nga ish-kreu i SHIK, Fatos Klosi. Kush e ka fshehur si sekret shtetëror informacionin e servirur nga SHBA për fshehjen nga politikanë shqiptarë të milionave në Qipro? A është në ...

Read More »

Presidenti dhe Drejtori i RTSH

Si edhe në të gjitha rastet e tjera, opozita tregoi se e vetmja kauzë e saj, e vetmja filozofi e saj, e vetmja rrugë që ajo tashmë e di përmendësh, është bllokimi. Bllokimi i çdo gjëje dhe i gjithçkaje që ...

Read More »

Sfidat e Perëndimit

Nga Elmas Haxhiraj Në një sistem ndërkombëtar dinamik dhe fleksibël, ku asgjë nuk është absolute, e përhershme apo e pandryshueshme, marrëdhëniet ndërmjet aktorëve dhe faktorëve ndërkombëtarë janë determinantë për ruajtjen e ekuilibrave dhe garantimin e paqes globale. Ndryshimet e pandërprera ...

Read More »