Home / Kryeartikull (page 16)

Kryeartikull

Mbi heroizmin në shoqërinë tonë

Shtypi shqiptar është i mbushur me lajme për herozimin nga nevoja për t’u lexuar. Në krye të radhëve shfaqen për shembull titra se “Selami kreu nje akt heroik”, se guxoi te kritikonte edhe Berishën. Edhe Kreshniku u trajtua si hero, ...

Read More »

Fushata e çuditshme e Ramës, Bashës e Metës

Atyre që kanë qenë nëpër plazhe të botës nuk mund t’u kenë shpëtuar sysh animatorët turistikë, të cilët paguhen për të argëtuar pushuesit. Janë ata që organizojnë e improvizojnë lojëra, kërkojnë ndërveprimin me spektatorin, hedhin batuta që janë “me t’futme”, ...

Read More »

Pusi i thellë i Vettingut

Bedri Islami Ligji i famshëm i Vettingut ka mbetur në Komisionin e Venecias. Fjalët e ardhura prej andej, si një përshkrim nënzanor, duan të thonë se ky ligj do të marrë dritën e gjelbër dhe mund të vijë përsëri në ...

Read More »

Të ikësh ndershmërisht

Një herë, vetëm një herë në jetë e kam takuar gazetarin Andrea Stefani. Ndodhi para disa muajve, kur rastësisht në njwrën nga rrugët e Tiranës, u ndeshëm përballë njëri tjetrit dhe, si duket , nga fotografitë, e njohëm njëri-tjetrin. Ishim, ...

Read More »

Te jesh politikisht korrekt

Polikisht korrekt është bërë sot gjuha e komunikimit të establishmentit politik, partive politike, institucioneve ndërkombetare madje edhe organizatave civile. Ndërkohë Donald Trump është personifikim i politikanit jo-politikisht korrekt. Ai fitoi pikerisht sepse nuk foli si gjithë raca e politikanëve. Trump ...

Read More »

Drejtësia, shansi i fundit për shpëtim

Nga Andrea Stefani Në analizat apo opinionet për situatën në Shqipëri dhe ardhmërinë e saj, përgjithësisht po injorohet ndikimi që pritet të ketë mbi politikën reforma për themelimin e një pushteti të pavarur drejtësie. Në një kuptim, kjo shpreh edhe ...

Read More »

Vallja e vetingut

Nga Bedri Islami Të gjithë ata që mund të kenë menduar se miratimi i Draftit për Drejtësinë si pjesë e Kushtetutës së Shqipërisë, në atë seancën tragji-komike të pas mesnatës, do të ishte fundi i një odiseje të gjatë, tani ...

Read More »

Mësoni nga Konica se ç’është liria!

Debati mbi Luftën, komunistët dhe nacionalistët i shpërthyer në “Dita”, nxorri edhe një herë në evidencë një problem që kanë disa shqiptarë, mungesën e respektit për lirinë e tjetrit qoftë edhe për të shprehur një mendim ndryshe nga i tyri. ...

Read More »