Home / Kryeartikull (page 19)

Kryeartikull

Vdekja e opozitës

NGA ILIR YZEIRI Refuzimi që PD-ja i bëri propozimit “Nuland” ishte i mundshëm, por jo i pritshëm. PD-ja zgjodhi “jo”-në duke e servirur me frazeologji dinake ballkanike, me arsyetim kinse patriotik dhe e degdisi opozitën shqiptare në humbëtirat e verdha ...

Read More »

Hiri i drejtësisë shqiptare

Nga Illo Foto Shteti dhe drejtësia kanë shenjën e barazimit. Kombet e përparuar kanë histori disashekullore të drejtësisë së tyre. Kanë bërë riparime të shtetit, por karkasa është ruajtur e paprekur. Mjafton të përmendim që Gjermania, Japonia, Italia i ruajtën ...

Read More »

Europa dhe Shqipëria pas Brexit

Sikur të ndjekim historinë, mund të themi pa frikë se britanikët kanë qenë evropianët më inteligjentë. Ata e kanë kuptuar të parët rrezikun që vjen nga ideologjitë e ngurta. Dhe prandaj gjithmonë kanë lëvizuar. Britanikët kanë qenë gjithmonë likuid. Siç ...

Read More »

Sa shumë Anjeza në këtë vend !

Nga Zilie Feçi Të gjitha pamë me zë dhe figurë Anjezën e kopshtit “Diren”. Pamë si qëllonte dhe rrihte një fëmijë dhe si e trajtonte atë. Në fakt, pas pamjeve, edhe të rriturit mbetën me pasoja. Jo vetëm ata që ...

Read More »

Kush e ka fajin , Berisha apo Saliu ?

Nga Andrea Stefani Duke refuzuar të votojë, sikundër qe parathënë, reformën në drejtësi, Berisha ja ka zënë përsëri rrugën Shqipërisë duke mos e lejuar të avancojë drejt Europës. Të gjithë e shohin këtë fajësi, por shumë pak janë ata që ...

Read More »

MbinjeRiu Shqiptar

I kemi bërë disa herë pyetjen vetes, ku jemi, ku do të shkojmë dhe si do t’ia bëjmë për të ecur përpara?! Në asnjë moment të pyetjes nuk ka të shkuar. E si mund të ketë të shkuar, kur shoqëria ...

Read More »