Home / Kryeartikull (page 20)

Kryeartikull

Pusi i thellë i Vettingut

Bedri Islami Ligji i famshëm i Vettingut ka mbetur në Komisionin e Venecias. Fjalët e ardhura prej andej, si një përshkrim nënzanor, duan të thonë se ky ligj do të marrë dritën e gjelbër dhe mund të vijë përsëri në ...

Read More »

Të ikësh ndershmërisht

Një herë, vetëm një herë në jetë e kam takuar gazetarin Andrea Stefani. Ndodhi para disa muajve, kur rastësisht në njwrën nga rrugët e Tiranës, u ndeshëm përballë njëri tjetrit dhe, si duket , nga fotografitë, e njohëm njëri-tjetrin. Ishim, ...

Read More »

Te jesh politikisht korrekt

Polikisht korrekt është bërë sot gjuha e komunikimit të establishmentit politik, partive politike, institucioneve ndërkombetare madje edhe organizatave civile. Ndërkohë Donald Trump është personifikim i politikanit jo-politikisht korrekt. Ai fitoi pikerisht sepse nuk foli si gjithë raca e politikanëve. Trump ...

Read More »

Drejtësia, shansi i fundit për shpëtim

Nga Andrea Stefani Në analizat apo opinionet për situatën në Shqipëri dhe ardhmërinë e saj, përgjithësisht po injorohet ndikimi që pritet të ketë mbi politikën reforma për themelimin e një pushteti të pavarur drejtësie. Në një kuptim, kjo shpreh edhe ...

Read More »

Vallja e vetingut

Nga Bedri Islami Të gjithë ata që mund të kenë menduar se miratimi i Draftit për Drejtësinë si pjesë e Kushtetutës së Shqipërisë, në atë seancën tragji-komike të pas mesnatës, do të ishte fundi i një odiseje të gjatë, tani ...

Read More »

Mësoni nga Konica se ç’është liria!

Debati mbi Luftën, komunistët dhe nacionalistët i shpërthyer në “Dita”, nxorri edhe një herë në evidencë një problem që kanë disa shqiptarë, mungesën e respektit për lirinë e tjetrit qoftë edhe për të shprehur një mendim ndryshe nga i tyri. ...

Read More »

Vetëm spastrimi nga drejtësia sjell konsensus!

Nga Andrea Stefani Miratimi i kuadrit kushtetues të reformës në drejtësi i ka dhënë rastin lloj-lloj sharlatanëve të klasës së vjetër politike të mburrin vetveten për këtë arritje të madhe që ja atribuojnë po vetes. Dhe thonë gënjeshtra të tilla ...

Read More »

SHËNIM: Letra që na bëri “Hahn pa porta”

Tani që shumëçka është hedhur pas krahëve, ndoshta askujt nuk ja “ndjen” për një copë letër falënderuese që komisioneri i Zgjerimit në BE, Johannes Hahn, u dërgoi faktorëve kryesorë politikë në Tiranë, kryeministrit, kreut të kuvendit dhe kreut të opozitës. ...

Read More »