Home / Kryeartikull (page 21)

Kryeartikull

Letër e Senekës për Lul B…

“Fushata” e fundit e kryetarit të opozitës, nën këndvështrimin hipotetik por tejet të qëlluar të filozofik romak. “Disa mburren me veset e tyre. Po ti, a beson se ai që i merr për virtyte të metat e tij, ëndërron të ...

Read More »

Jeto dhe lër të vdesin !

Nga Urim Qinami Një idiomë kineze thotë: jetofsh në kohë interesante. Dhe është mallkim. Në fakt, është një periudhë interesante për studiuesit dhe komentatorët e politikës ndërkombëtare. Çdo ditë duhet të mendojnë për çfarë të shkruajnë. Rrëmuja politike në Lindjen ...

Read More »

Misteri i milionave të fshehura në Qipro

Nga Andrea Stefani Pikëpyetjet që lindin pas deklaratës së bërë nga ish-kreu i SHIK, Fatos Klosi. Kush e ka fshehur si sekret shtetëror informacionin e servirur nga SHBA për fshehjen nga politikanë shqiptarë të milionave në Qipro? A është në ...

Read More »

Presidenti dhe Drejtori i RTSH

Si edhe në të gjitha rastet e tjera, opozita tregoi se e vetmja kauzë e saj, e vetmja filozofi e saj, e vetmja rrugë që ajo tashmë e di përmendësh, është bllokimi. Bllokimi i çdo gjëje dhe i gjithçkaje që ...

Read More »

Sfidat e Perëndimit

Nga Elmas Haxhiraj Në një sistem ndërkombëtar dinamik dhe fleksibël, ku asgjë nuk është absolute, e përhershme apo e pandryshueshme, marrëdhëniet ndërmjet aktorëve dhe faktorëve ndërkombëtarë janë determinantë për ruajtjen e ekuilibrave dhe garantimin e paqes globale. Ndryshimet e pandërprera ...

Read More »

Reforma në drejtësi si gjyq publik

Nga Gëzim Allaraj Kërkesave të vazhdueshme në rritje të qytetarëve të Shqipërisë dhe partnerëve tanë euroatlantikë për drejtësi në Pushtetin Gjyqësor partitë politike pushtetmbajtëse iu përgjigjën duke marrë iniciativën konkrete dhe filluar procesin për Reformë në Drejtësi, jo thjesht sa ...

Read More »