Home / Kryeartikull (page 22)

Kryeartikull

Emigracioni si “miu nën hundë”

Nga Arben Manaj Europa ndodhet përballë një krize që ajo greke mund t’i duket shaka. Emigrimi selektiv që po përjetojnë makroshtetet e kontinentit, është në një analizë të fundit, një produkt i prodhuar nga vetë këto vende, sa nga naiviteti, ...

Read More »

Ekonomia informale dhe zhvillimi ekonomik

Nga Klodian Muço  Kriza ekonomike, papunësia e lartë dhe rënia e ritmit të investimeve po vështirësojnë zhvillimin ekonomik të vendit. Nëse shumë qeveri në botë tentojnë të stimulojnë zhvillimin me anë të politikave Keynesiane si mbështetjen e konsumit dhe investimeve ...

Read More »

Erion Veliaj, ky ambicioz

Nga Ylli Polovina Pikërisht kur rozët ndodhen në mes të mandatit të parë të pas tetëvjetëve të bluve dhe në fatin e tyre po ridëshmohet e zakonshmja e vërtetuar deri tani në dinamikën e çdo force politike në qeverisje, shenjat ...

Read More »

Migracioni? Shikoni Ballkanin

Nga Christoph Hasselbach Argumenti tingëllon jo vetëm bindës, ai është edhe një formulë, për të cilin mund të merren vesh pa asnjë përjashtim të gjitha partitë politike në Gjermani dhe në vendet e tjera të BE-së në politikën e azilit: ...

Read More »

Sakatimi politik i Ali Ahmetit

Nga Aleksandër Çipa Në Maqedoni nuk ka sistem politik. Në këtë vend me antagonizëm të pandreqshëm ndëretnik, trazirat kanë dy format e tyre më të shpeshta. Ngjasin më rrallë si përplasje mes dy grupeve të mëdha shtetformuese, pra mes dy ...

Read More »