Home / Kryeartikull (page 23)

Kryeartikull

PS-LSI dhe sëpata e autokratit

Në vitin 1991, në një nga librat e tij, Noam Chomsky, filozofi dhe komentatori  famshëm politik amerikan, është përpjekur të argumentojë rrezikshmërinë shumë më të madhe të autokratizmit krahasuar me korrupsionin. Shkruante se SHBA ishin pjekur për një lider fashist ...

Read More »

A mund të mposhtet varfëria?

Organizata e Kombeve të Bashkuara, në vendimet që mori në takimin e Asamblesë së saj të fundit në Nju Jork, ndër të tjera u zotua se deri në vitin 2030 nuk do të ketë më varfëri ekstreme. Kjo mund të ...

Read More »

Ligji, VIP-at dhe Policia

Nga Mustafa Nano Ka qarkulluar ditët e fundit në të gjitha website-t e rrjetet sociale një video, në të cilën duken fytyrat e dy policëve që kanë ndaluar një makinë dhe dëgjohet një bisedë e bërë mes këtyre policëve dhe ...

Read More »

Maska e Enver Hoxhës

Nga Ylli Polovina Pamja, në një allçi maske të bërë pak çaste pas vdekjes, e bashkëkombësit që me dorë si prej guri drejtoi fatin e Shqipërisë për afro një gjysmëshekulli, është ekspozuar në qendër të Tiranës, atje ku bëhen edhe ...

Read More »

Perversiteti politik i sistemit

Nga Bashkim Abazi Në plotësi të trikulës logjike “Pasojat neurotike të ideologjisë” dhe “Absolutizimit të gjykimit” po i prezantoj lexuesit si më poshtë: Historia është gjykatëse Në prag të Luftës II Botërore, L. Vitgenshtain, toger i monarkisë austro-hungareze, hyri te ...

Read More »

Emigracioni si “miu nën hundë”

Nga Arben Manaj Europa ndodhet përballë një krize që ajo greke mund t’i duket shaka. Emigrimi selektiv që po përjetojnë makroshtetet e kontinentit, është në një analizë të fundit, një produkt i prodhuar nga vetë këto vende, sa nga naiviteti, ...

Read More »

Ekonomia informale dhe zhvillimi ekonomik

Nga Klodian Muço  Kriza ekonomike, papunësia e lartë dhe rënia e ritmit të investimeve po vështirësojnë zhvillimin ekonomik të vendit. Nëse shumë qeveri në botë tentojnë të stimulojnë zhvillimin me anë të politikave Keynesiane si mbështetjen e konsumit dhe investimeve ...

Read More »