Home / Kryeartikull (page 30)

Kryeartikull

Thirret “në skenë” tranzicioni kriminal

ALEKSANDËR ÇIPA Perceptimi për një Shqipëri të pabanueshme po investohet nga brenda. Dhe kur themi nga brenda, nënkuptojmë nga Tirana, nga paritë dhe baronët e saj. Është hedhur gjatë në kohë, investim mbi këtë opsion. Pasazhet e pauzave kanë qenë ...

Read More »

Mos ik Kosovë !

MONIKA SHOSHORI STAFA  Mediat perëndimore kanë raportuar se deri në 20.000 njerëz po largohen çdo muaj nga vendi i vogël me rreth dy milionë njerëz në një përpjekje për t’i shpëtuar korrupsionit, varfërisë dhe papunësisë së lartë. Ministria e Arsimit ...

Read More »

Shqipëria e vetëmbytur nga teoria zero

AGO NEZHA Në këta 24 vjet të ashtuquajtur nga politikanët tanë me himnin solemn “demokraci”, Shqipëria ka përjetuar tragjeditë, fatkeqësitë dhe marrëzitë më monstruoze, që nuk i ka përjetuar komb tjetër në historinë e tij shekullore. E kujtojmë Shqipërinë e ...

Read More »

Rrethimet e Kryeministrit

ALEKSANDËR ÇIPA Qeveritë e sotme në Europë nuk kanë fatmbarësi në kohët e mandatit të tyre qeverisës. Asnjë prej tyre nuk ka më kohën e mbrame të periudhës së viteve 2000. Qeveritë e rajonit tonë pra, Ballkanit, janë edhe më ...

Read More »

Arratisja e Republikës

FADIL LEPAJA Ëndrra po realizohet. Krejt po shkojmë në Europë. Republika po arratiset me autobus. Europatours! E keni vërejtur se kur, në një dokument shqip në programin “Word”, e shkruani fjalën Europë, do të dali se e keni shkruar gabim? ...

Read More »

Koka e Ali Pashës dhe ajo e Sen Denisë

ILIR YZEIRI Në një video të përgatitur nga “Universciencetv” dhe publikuar në Le Monde, filozofi i njohur francez i ditëve tona, Michel Serres e rilexon legjendën e Shenjtit Deni në një mënyrë tjetër. Sipas legjendës, aty nga shekulli II pas ...

Read More »

Edi Rama nga Aleksis Cipras te Mateo Renci

YLLI POLOVINA Për një arsye që do shumë radhë të shpjegohet, protestat e rrepta të socialistëve shqiptarë në Tiranë tre-katër vite të shkuara u morën në Itali, nga disa gazeta afër së majtës, madje përfshi edhe ndonjë televizion, si një ...

Read More »