Home / Kryeartikull (page 32)

Kryeartikull

Me armikun, kundër armikut

Fadil Lepaja Do të thoni se e kam ngatërruar sloganin! Ishte “armiku i armikut tim… Ishte. Por ne s’kemi armiq. Ne jemi “delet”, e ata vetëm duan… Duan pretekst. Edhe e turbullojmë ujin vazhdimisht. Qoftë kur jemi më poshtë rrjedhës, qoftë ...

Read More »

7 prilli 1939 si poshtërsi

YLLI POLOVINA Këtë vit, kjo ditëmandatë nuk ka asnjë përvjetor që të lypë një editorial, por po e bëjmë vetëm me një qëllim: të spikatim që ishte dhe mbetet një ngjarje poshtërsisht e ligë. Në mbi 102 vite të shtetit ...

Read More »

A nuk qenka korrupsioni më një krim?!

ANDREA STEFANI  Ditët e fundit, debatit për dekriminalizimin e politikës i është shtuar një syth i ri: A duhet trajtuar korrupsioni si krim dhe, për rrjedhojë, a duhet politikanë me rekorde korrupsioni të jenë objekt i dekriminalizimit? Maxhoranca e majtë ...

Read More »

Shumica jam unë!

IRIS SOJLI Në një kohë kur hapësira politike shqiptare po shpalos paturpshmërisht lungën e saj, e ne jemi kthyer në një publik pasiv, që ndjekim edhe atë që ndodh në oborrin tonë vetëm nëpërmjet paneleve televizive – vula legjitimuese e ...

Read More »

Doracak praktik mbi atdhedashurinë

Në mos qofshim të gabuar dhe kjo do të ishte më e mira, duket se sot ka nisur një garë e madhe, mediatike, me ngjyra, me gjeste, me qëndrime imponuese deri diku, madje edhe me kërcënime përjashtimesh nëse ndonjë prej ...

Read More »

Unë nuk jam kuq e zi

Jemi ne, jemi ne,  Vijmë nga trojet tona.  Nuk na ndan dot askush,  Fluturon shqiponja.  Po thërret toka jonë, lisat edhe malet;  Se ne jemi një komb, Shqipëri e Madhe.” Kështu nis kënga “Kuq e Zi” kompozuar nga Flor Mumajesi, ...

Read More »