Home / Kryeartikull (page 33)

Kryeartikull

Nga Johan Georg von Hahn te Johannes Hahn

FATOS BAXHAKU Diku pa mbërritur mirë mesi i shekullit të XIX, një diplomat gjerman që punonte asokohe në Janinë për Austro-Hungarinë, pati ndërmarrë disa udhëtime nëpër Shqipërinë e atëhershme. Ishin të vështira, aq sa ka qenë e vështirë vetë koha, ...

Read More »

Manifesti i Shqipërisë globale

FADIL LEPAJA Është rrugë e gjatë! Shoferët e kamionit, në SHBA, e kanë një shprehje e cila në përkthim mund të përshtatet si: E kam parë qenin e zi. Ky fenomen paraqitet kur pas një kohe të gjatë duke vozitur ...

Read More »

Exodus : ata dhe të rinjtë

Monika SHOSHORI STAFA “Letting people know what you saw brings them understanding and, through understanding, an urge for change. It may seem like a small thing, but it’s is your donation to making this a better world. And that’s a ...

Read More »

Xhungla dhe shkretëtira

FATOS BAXHAKU A i bën natyra njerëzit, apo njerëzit e krijojnë vetë mjedisin që i rrethon? Në kohë të ndryshme, kjo pyetje ka marrë përgjigje të ndryshme. Asnjë prej tyre nuk ka qenë e ngjashme me atë që mund të ...

Read More »

“Albania’s got talent”

LEONARD BODURI Në vend të ministrisë së propagandës Sipas deklaratës së fundit të ministrit të Brendshëm për mediat, publiku u njoftua se që prej shtatorit të vitit të shkuar, menjëherë pasi qeveria kishte harxhuar të gjithë arsenalin propagandistik për 300 ...

Read More »

Një popull (su)realist

FADIL LEPAJA Lajmi se Presidentja e vendit u zgjodh nga dikush, si njëra nga pesë lideret më të suksesshme femra të kontinentit na gëzoi të gjithëve pa masë! Menjëherë prapa Merkelit, vetëm disa karrige tutje! Festuam të gjithë, qoftë në ...

Read More »

Marrëveshja që komandon votën e sovranit

ALEKSANDËR ÇIPA Mënyra se si po raportohet marrëveshja në proces Rama-Meta, për përcaktimin dhe ndarjen e kandidatëve për kryetarë në 61 bashkitë e reja, lë shumë vend për diskutime dhe komente. Sikundër përjashton ende një analizë të thellë dhe vlerësuese ...

Read More »