Home / Kryeartikull (page 34)

Kryeartikull

Hetim penal apo kompromis politik

SKËNDER MINXHOZI Prokuroria shqiptare ka habitur shumëkënd dje, kur ka hapur papritur një çështje penale ndaj tre deputetëve të Kuvendit të Shqipërisë. Në bazë të një materiali filmik të shfaqur orët e fundit, ajo ka kërkuar hetimin penal të dy ...

Read More »

Pas skandalit në Bankën e Shqipërisë

Moszbatimi si duhet i legjislacionit dhe mangësitë në rekrutimin e personelit, janë sipas ekspertëve shkaqet kryesore të situatës së krijuar në Bankën e Shqipërisë. Skandali në Bankën e Shqipërisë me vjedhjen e të paktën 713 milion lekëve nga thesari i ...

Read More »

Ka rënë modeli, jo guvernatori

SKËNDER MINXHOZI Kaluan vetëm pak orë dhe për ish-guvernatorin Adrian Fullani ka nisur të flitet në kohën e shkuar. Pardje, Këshilli Mbikëqyrës votoi shkarkimin e tij, kurse krerët e lartë të institucioneve nisën konsultimet për të projektuar atë që mund ...

Read More »

Guvernatori rojë i “gropës”

ALEKSANDËR ÇIPA Tronditje shkaktoi në opinionin publik dhe sidomos në institucionet qeverisëse zbulimi i vonuar i vjedhjes nga brenda në Bankën e Shqipërisë. Drithërimë dhe alarm edhe më të dallueshëm ndër qytetarë, pasoi vjedhja prej një arkëtari me ndihmën e ...

Read More »

Jo vetëm opozitë refuzimi

ALEKSANDËR ÇIPA Brendia dhe sjellja e opozitës politike në Shqipërinë e sotme është më shumë se kurrë një nevojë për vendin, por më së shumti për të ardhmen e demokracisë dhe lirive themelore të republikës. Opozita aktuale ka disa probleme ...

Read More »