Home / Kryeartikull (page 36)

Kryeartikull

A nuk qenka korrupsioni më një krim?!

ANDREA STEFANI  Ditët e fundit, debatit për dekriminalizimin e politikës i është shtuar një syth i ri: A duhet trajtuar korrupsioni si krim dhe, për rrjedhojë, a duhet politikanë me rekorde korrupsioni të jenë objekt i dekriminalizimit? Maxhoranca e majtë ...

Read More »

Shumica jam unë!

IRIS SOJLI Në një kohë kur hapësira politike shqiptare po shpalos paturpshmërisht lungën e saj, e ne jemi kthyer në një publik pasiv, që ndjekim edhe atë që ndodh në oborrin tonë vetëm nëpërmjet paneleve televizive – vula legjitimuese e ...

Read More »

Doracak praktik mbi atdhedashurinë

Në mos qofshim të gabuar dhe kjo do të ishte më e mira, duket se sot ka nisur një garë e madhe, mediatike, me ngjyra, me gjeste, me qëndrime imponuese deri diku, madje edhe me kërcënime përjashtimesh nëse ndonjë prej ...

Read More »

Unë nuk jam kuq e zi

Jemi ne, jemi ne,  Vijmë nga trojet tona.  Nuk na ndan dot askush,  Fluturon shqiponja.  Po thërret toka jonë, lisat edhe malet;  Se ne jemi një komb, Shqipëri e Madhe.” Kështu nis kënga “Kuq e Zi” kompozuar nga Flor Mumajesi, ...

Read More »

Nga Johan Georg von Hahn te Johannes Hahn

FATOS BAXHAKU Diku pa mbërritur mirë mesi i shekullit të XIX, një diplomat gjerman që punonte asokohe në Janinë për Austro-Hungarinë, pati ndërmarrë disa udhëtime nëpër Shqipërinë e atëhershme. Ishin të vështira, aq sa ka qenë e vështirë vetë koha, ...

Read More »

Manifesti i Shqipërisë globale

FADIL LEPAJA Është rrugë e gjatë! Shoferët e kamionit, në SHBA, e kanë një shprehje e cila në përkthim mund të përshtatet si: E kam parë qenin e zi. Ky fenomen paraqitet kur pas një kohe të gjatë duke vozitur ...

Read More »

Exodus : ata dhe të rinjtë

Monika SHOSHORI STAFA “Letting people know what you saw brings them understanding and, through understanding, an urge for change. It may seem like a small thing, but it’s is your donation to making this a better world. And that’s a ...

Read More »