Home / Kryeartikull (page 37)

Kryeartikull

Xhungla dhe shkretëtira

FATOS BAXHAKU A i bën natyra njerëzit, apo njerëzit e krijojnë vetë mjedisin që i rrethon? Në kohë të ndryshme, kjo pyetje ka marrë përgjigje të ndryshme. Asnjë prej tyre nuk ka qenë e ngjashme me atë që mund të ...

Read More »

“Albania’s got talent”

LEONARD BODURI Në vend të ministrisë së propagandës Sipas deklaratës së fundit të ministrit të Brendshëm për mediat, publiku u njoftua se që prej shtatorit të vitit të shkuar, menjëherë pasi qeveria kishte harxhuar të gjithë arsenalin propagandistik për 300 ...

Read More »

Një popull (su)realist

FADIL LEPAJA Lajmi se Presidentja e vendit u zgjodh nga dikush, si njëra nga pesë lideret më të suksesshme femra të kontinentit na gëzoi të gjithëve pa masë! Menjëherë prapa Merkelit, vetëm disa karrige tutje! Festuam të gjithë, qoftë në ...

Read More »

Marrëveshja që komandon votën e sovranit

ALEKSANDËR ÇIPA Mënyra se si po raportohet marrëveshja në proces Rama-Meta, për përcaktimin dhe ndarjen e kandidatëve për kryetarë në 61 bashkitë e reja, lë shumë vend për diskutime dhe komente. Sikundër përjashton ende një analizë të thellë dhe vlerësuese ...

Read More »

Klimë e kontaminuar

ALEXANDER KUDASCHEFF Qëkurse ka marrë postin Kryeministri i ri grek, Cipras, Bashkimi Europian nuk po gjen më qetësi. Një kthim ky në kohët që besohej se i përkisnin një të shkuare të largët Klima politike në BE është e kontaminuar. ...

Read More »

Dita si dëshmitarë e të akuzuarve

ALEKSANDËR ÇIPA  Ka ngjarë diçka historike, por pa brendi të madhe ndryshimi, në historinë e Prokurorisë shqiptare me politikanët e vendit. Ka ndodhur ajo që për 25 vjet është përmendur dhe stërpërmendur si një tabu e patejkalueshme. Burrat e shtetit ...

Read More »