Home / Kryeartikull (page 38)

Kryeartikull

Të vjetrit apo të rinjtë ?

NDUE DEDAJ Mbresa e parë e Papa Françeskut, në udhën nga Rinasi në Tiranë, ishin të rinjtë, çka Ati i Shenjtë e shprehu me admirim, thënë ndryshe, që ne shqiptarët jemi një popull i ri. Edhe pse ka filluar dhe ...

Read More »

Ndeshja trup me trup e prokurorëve

ILIR YZEIRI Se çfarë ndodhi saktësisht në mbledhjen e përgjithshme të Prokurorëve të Republikës së Shqipërisë, ditën e premte, më 3 tetor 2014, publiku nuk do ta mësojë asnjëherë, sepse ngjarja, ndryshe u raportua nga mediat dhe ndryshe u paraqit ...

Read More »

Alzheimer kolektiv

ARBËR ZAIMI Përdorimi i sëmundjeve si metaforë, për të shënuar kriza të shoqërisë, ekonomisë, pra politikës, ka një histori të gjatë, së paku që prej momentit kur nisi të përdoret vetë termi krizë prej grekëve të lashtë, i cili qysh ...

Read More »

Demokracia e sunduar nga të ikurit

ALEKSANDËR ÇIPA Opinioni publik te ne po i ikën i dëshpëruar diskutimit dhe debatit për substancën dhe parimet e demokracisë. Është një ikje prej dëshpërimit, jo prej mungesës së dëshirës për ta mbajtur atë në qendër të vëmendjes dhe shqyrtimit ...

Read More »

Kuvendi i vazhdimësisë Berishiste

ANDREA STEFANI Berisha, Berisha, Berisha! Thirrjet frenetike të delegatëve të Kuvendit Kombëtar konfirmuan edhe një herë në mënyrë të pakundërshtueshme, se edhe 24 vjet më pas Sali Berisha mbetet kryetar absolut i Partisë Demokratike. Duhej pakëz diskrecion politik për ta ...

Read More »

Fillesat e idesë europiane në Shqipëri

Dorian Koçi Shqipëria, edhe pse ishte vendi i fundit që fitoi pavarësinë nga Perandoria Otomane, duke pasur një histori shumë më komplekse se fqinjët e saj, pati një zgjim disi më të ngadaltë, por dhe një komplisitet lidhjesh me Europën ...

Read More »

Hetim penal apo kompromis politik

SKËNDER MINXHOZI Prokuroria shqiptare ka habitur shumëkënd dje, kur ka hapur papritur një çështje penale ndaj tre deputetëve të Kuvendit të Shqipërisë. Në bazë të një materiali filmik të shfaqur orët e fundit, ajo ka kërkuar hetimin penal të dy ...

Read More »