Home / Kryeartikull (page 39)

Kryeartikull

Turp Serbia !

Në stadiumin e Beogradit nuk kish mbrëmë shumë shqiptarë, veç atyre që po luanin në fushën e blertë të stadiumit Red Star: dhe ata po luanin si djem europianë. MIRA KAZHANI E pamë të gjithë se si që nga minuta ...

Read More »

Në kërkim të bukurisë së humbur

ILIR YZEIRI Nëse do të vështrosh ligjërimin publik në Shqipëri dhe këtu kam parasysh gjithçka që shkruhet apo paraqitet në media, gjithçka që flitet apo shkruhet në sallat politike, gjithçka që shkruhet apo shihet në bisedat e përditshme mes njerëzve, ...

Read More »

Raporti i KE dhe përvjetori i qeverisë

SKËNDER MINXHOZI Sa herë që Bashkimi Europian harton një dokument ku flitet për Shqipërinë, ky mund të konsiderohet si raporti i radhës, ku Brukseli përdor të njëjtat formulime të mërzitshme e shabllone, me të njëjtat fraza pozitive, të balancuara me ...

Read More »

Të vjetrit apo të rinjtë ?

NDUE DEDAJ Mbresa e parë e Papa Françeskut, në udhën nga Rinasi në Tiranë, ishin të rinjtë, çka Ati i Shenjtë e shprehu me admirim, thënë ndryshe, që ne shqiptarët jemi një popull i ri. Edhe pse ka filluar dhe ...

Read More »

Ndeshja trup me trup e prokurorëve

ILIR YZEIRI Se çfarë ndodhi saktësisht në mbledhjen e përgjithshme të Prokurorëve të Republikës së Shqipërisë, ditën e premte, më 3 tetor 2014, publiku nuk do ta mësojë asnjëherë, sepse ngjarja, ndryshe u raportua nga mediat dhe ndryshe u paraqit ...

Read More »

Alzheimer kolektiv

ARBËR ZAIMI Përdorimi i sëmundjeve si metaforë, për të shënuar kriza të shoqërisë, ekonomisë, pra politikës, ka një histori të gjatë, së paku që prej momentit kur nisi të përdoret vetë termi krizë prej grekëve të lashtë, i cili qysh ...

Read More »

Demokracia e sunduar nga të ikurit

ALEKSANDËR ÇIPA Opinioni publik te ne po i ikën i dëshpëruar diskutimit dhe debatit për substancën dhe parimet e demokracisë. Është një ikje prej dëshpërimit, jo prej mungesës së dëshirës për ta mbajtur atë në qendër të vëmendjes dhe shqyrtimit ...

Read More »

Kuvendi i vazhdimësisë Berishiste

ANDREA STEFANI Berisha, Berisha, Berisha! Thirrjet frenetike të delegatëve të Kuvendit Kombëtar konfirmuan edhe një herë në mënyrë të pakundërshtueshme, se edhe 24 vjet më pas Sali Berisha mbetet kryetar absolut i Partisë Demokratike. Duhej pakëz diskrecion politik për ta ...

Read More »

Fillesat e idesë europiane në Shqipëri

Dorian Koçi Shqipëria, edhe pse ishte vendi i fundit që fitoi pavarësinë nga Perandoria Otomane, duke pasur një histori shumë më komplekse se fqinjët e saj, pati një zgjim disi më të ngadaltë, por dhe një komplisitet lidhjesh me Europën ...

Read More »