Home / Kryeartikull (page 40)

Kryeartikull

Shqipëria e vetëmbytur nga teoria zero

AGO NEZHA Në këta 24 vjet të ashtuquajtur nga politikanët tanë me himnin solemn “demokraci”, Shqipëria ka përjetuar tragjeditë, fatkeqësitë dhe marrëzitë më monstruoze, që nuk i ka përjetuar komb tjetër në historinë e tij shekullore. E kujtojmë Shqipërinë e ...

Read More »

Rrethimet e Kryeministrit

ALEKSANDËR ÇIPA Qeveritë e sotme në Europë nuk kanë fatmbarësi në kohët e mandatit të tyre qeverisës. Asnjë prej tyre nuk ka më kohën e mbrame të periudhës së viteve 2000. Qeveritë e rajonit tonë pra, Ballkanit, janë edhe më ...

Read More »

Arratisja e Republikës

FADIL LEPAJA Ëndrra po realizohet. Krejt po shkojmë në Europë. Republika po arratiset me autobus. Europatours! E keni vërejtur se kur, në një dokument shqip në programin “Word”, e shkruani fjalën Europë, do të dali se e keni shkruar gabim? ...

Read More »

Koka e Ali Pashës dhe ajo e Sen Denisë

ILIR YZEIRI Në një video të përgatitur nga “Universciencetv” dhe publikuar në Le Monde, filozofi i njohur francez i ditëve tona, Michel Serres e rilexon legjendën e Shenjtit Deni në një mënyrë tjetër. Sipas legjendës, aty nga shekulli II pas ...

Read More »

Edi Rama nga Aleksis Cipras te Mateo Renci

YLLI POLOVINA Për një arsye që do shumë radhë të shpjegohet, protestat e rrepta të socialistëve shqiptarë në Tiranë tre-katër vite të shkuara u morën në Itali, nga disa gazeta afër së majtës, madje përfshi edhe ndonjë televizion, si një ...

Read More »

21 janari i kujt ?

Nga Sokol Shameti Prej katër vjetësh, 21 janari vazhdon të mbetet një moment ndalese në memorien e shumicës prej nesh. Njerëz të popullit u vranë përballë syve të përfaqësuesve partiakë në këtë datë të vitit 2011. Megjithatë ende sot, askush ...

Read More »