Home / Kryeartikull (page 41)

Kryeartikull

Media, si karikaturë e fjalës së lirë!

Media britanike nuk e shfaqi faqen e parë të “Charli Hebdo” në numrin e parë pas tragjedisë ku paraqitej profeti Muhamed! Gazetarët e raportuan gjerësisht këtë lajm, me pamje nga shtypshkronja ku u shtyp tirazhi prej 5 milionë kopjesh, pamje ...

Read More »

Shqiptarët dhe politika klanore

NDUE DEDAJ Skaneri ynë politik paraqitet me dritëhijet e veta, ku e ku dhe me njolla të murrme. Marrëdhënia e shqiptarëve me politikën jo rrallë ka qenë laramane dhe e dyshimtë: më shumë marrëdhënie ideologjike, utilitare (përfituese), klanore dhe më ...

Read More »

Liria e besimit dhe besimi te liria

ANDREA STEFANI  Unë jam ateist. Dhe prandaj nuk jam ndier fare mirë kur në librin “Mbi tolerimin” të filozofit të shquar, Xhon Lok, lexova, kohë më parë, këtë frazë: “…ata që nuk duhen toleruar fare janë mohuesit e ekzistencës së ...

Read More »

Donald Lu, jo si paraardhësit e tu!

ARBEN MANAJ Mesazhi “mesianik” në video i ambasadorit të ri amerikan Lu më la një shije të hidhur dhe ma fiku deri diku shpresën, ndoshta naive, të një Donald Lu ndryshe! Është i paprecedentë ky prezantim mediatik dhe ndoshta unikal. ...

Read More »

Problemi nuk qëndron tek besimi

Atentatet brutale të terroristëve islamistë në Francë kanë shokuar Europën. Këtu nuk diskreditohet vetëm islami, por edhe besimi në zot. Felix Steiner në komentin e tij e ngre zërin kundër këtij diskreditimi. Koha për të bërë një pohim: Unë jam ...

Read More »

Në kujtim të Charlie Hebdo!

Pas linçimit të gazetës Charlie Hebdo një gjë është e sigurt: nesër Evropa nuk do jetë me ajo që ishte dje.   Nga BEN BLUSHI Në një ditë si kjo, kur e fundmja dhe më e pumundura gjë që mund ...

Read More »