Home / Kryeartikull (page 50)

Kryeartikull

“Rilindja” e drejtësisë

LEONARD BODURI Sistemi apo Gjin Gjoni?! Pas “dokumentarit” të shfaqur për 300-ditëshin e parë të Rilindjes dhe modestisë së tepruar të Kryeministrit në prezantimin e sukseseve të panumërta në çdo fushë të jetës, nuk mund të mos veçojmë rrëfimin mallëngjyes ...

Read More »

Kush e nxori rininë në shesh?!

Nga Kim Mehmeti Qeveritarët maqedonas po bëjnë çmos që protestat e rinisë shqiptare në Maqedoni t’i ngjyrosin me radikalizëm fetar, në mënyrë që ato të duken sikur nuk kanë asgjë të përbashkët me shqiptarinë. Sado që tingëllon perverse, kjo tendencë ...

Read More »

Nuk është lehtë të jesh Shkuptar!

KIM MEHMETI Qeveritarët maqedonas bënë çmos që protestat e rinisë shqiptare në Maqedoni t’i ngjyrosin me radikalizëm fetar, që ato të duken se nuk kanë asgjë të përbashkët me shqiptarinë. Sado që tingëllon perverse, kjo tendencë u shkonte për shtat ...

Read More »

Protestat në Shkup dhe identitetet fetare

Jordan Jorgji  Ish-Republika Jugosllave e Maqedonisë, IRJM-ja, është vënë në qendër të vëmendjes, ditët e fundit, për shkak të protestave të popullsisë shqiptare në disa zona të Shkupit, të cilat shpërthyen për shkak të pakënaqësisë ndaj dhënies së dënimit me ...

Read More »

T’i japësh Çezarit atë që i takon

Fjalët e urta nganjëherë duket se shqiptohen sa për të tingëlluar bukur e shkruar në letër dhe jo se gjejnë gjithnjë zbatim në këtë realitetin tonë të mbarsur me paragjykime të natyrave të ndryshme. Thuhet vazhdimisht se tjetrit duhet t’i ...

Read More »

Shqiperia- nga punizmi , tek putinizmi

Refuzimi i ofertës më të fundit të opozitës për hetimin parlamentarisht vetëm të “materialeve zgjedhore”, është prova më e qartë se qeveria i trembet transparencës për shkak se votat në zgjedhjet e kaluara janë vjedhur. Asnjë Kushtetutë, asnjë ligj, asnjë ...

Read More »