Home / Kryeartikull (page 57)

Kryeartikull

T’i japësh Çezarit atë që i takon

Fjalët e urta nganjëherë duket se shqiptohen sa për të tingëlluar bukur e shkruar në letër dhe jo se gjejnë gjithnjë zbatim në këtë realitetin tonë të mbarsur me paragjykime të natyrave të ndryshme. Thuhet vazhdimisht se tjetrit duhet t’i ...

Read More »

Shqiperia- nga punizmi , tek putinizmi

Refuzimi i ofertës më të fundit të opozitës për hetimin parlamentarisht vetëm të “materialeve zgjedhore”, është prova më e qartë se qeveria i trembet transparencës për shkak se votat në zgjedhjet e kaluara janë vjedhur. Asnjë Kushtetutë, asnjë ligj, asnjë ...

Read More »

Direktiva te reja per standartin e gjuhes

Këtë fundjavë u publikua teksti final i konferencës “Shqipja në etapën e sotme…”. Tërheqin vëmendjen edhe disa struktura tipike për ligjërimin direktiv që përdorej gjatë diktaturës. Nuk është e lehtë të interpretosh praninë e tyre. 1. Teksti i përfundimeve të konferencës ...

Read More »

E verteta eshte mbrojtja jone me e mire

  Zërave nga Tirana, që po dënojnë raportin plot me akuza të deputetit sviceran Dik Marty kundër kryeminstrit të Kosovës Hashim Thaçi dhe disa udhëheqësve të tjerë të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, iu bashkua dje në mënyrën e tij ministri ...

Read More »