Home / Teknologji (page 14)

Teknologji

Makineria që shtron rrugën si tapet

Që prej antikitetit, njeriu ka përdorur gurët për të shtruar rrugët. Ndër shekuj metodat janë sofistikuar dhe punimet janë shndërruar në shumë raste vepra arti të vërteta. I vetmi problem i shtrimit të rrugëve me gurë është se kërkojnë shumë ...

Read More »

Ciceroni virtual në muze

Prezenca e një guide që shpjegon vlerat e një muzeu apo galerie është gjithnjë e nevojshme, për të mësuar më shumë rreth veprave të ekspozuara në të. Ciceroni virtual është i njohur prej kohësh në vende të tjera, ndërsa në ...

Read More »

Mercedes sjell autobusin e së ardhmes

Lista e makinave me pilot automatik është duke u rritur ndjeshëm, bashkë me kompanitë të cilat po prodhojnë makina, avionë e mjete ushtarake që nuk kanë nevojë për shofer. Së fundi në qendër të objektivit të Mercedes është vënë transport ...

Read More »

“Evoluon” çadra, vjen Air Umbrella

Pavarësisht avancimit të teknologjisë ndër vite, çadra është një nga shpikjet e mbetur e pandryshueshme për mijëra vite, por tashmë duket se ka ardhur edhe momenti për “evoluimin” e saj. Air Umbrella, është objekti më i ri që do të ...

Read More »

Superjahti me 20 metra pishinë

Një koncept i ri për ndërtimin e jahteve të jep përshtypjen e një anije udhëtimesh, por nuk ofron asgjë përveçse luksit për t’u ndjerë njësh me detin. Një “gropë” parashikohet të jetë në jahtin gjigant prej 100 metrash të gjatë,  ...

Read More »

Krahu robotik më i zhvilluar në botë

Shpikja e fundit është LUKE, një krah artificial i gjeneratës së fundit që mund ta ndryshojë jetën e atyre personave të cilët kanë pasur fatkeqësi e i kanë gjymtyrët e amputuara Nga laboratorët e DARPA-s, Agjencia për projektet e avancuara ...

Read More »