Home / Teknologji (page 19)

Teknologji

Biçikleta elektrike për çdo terren

Moto Parilla Carbon, biçikleta me pamje të veçantë, të lejon të ngjitesh në çdo sipërfaqe edhe nëse të braktisin fuqitë. Kur e shohin që nuk mund të ngjiten vetë, përdoruesit mund të ndezin motorin 250 vatësh Shimano Steps, i cili ...

Read More »

Kostumi bionik realizon ëndrrën

Një baba i paralizuar përdori një kostum bionik të teknologjisë së fundit për të përcjellë në altar vajzën e tij nuse, ditën e dasmës. 55 vjeçari ishte paralizuar për shkak të një kanceri agresiv që iu shfaq në vitin 2012. ...

Read More »

Pentagoni, ende me disketa

Sektori i armëve bërthamore në Shtetet e Bashkuara vazhdon të përdorë sistemin e vjetëruar të viteve 1970 dhe disketat. Një raport qeveritar tregon se Pentagoni është njëri prej disa departamenteve ku rrjeti i trashëguar lipset të ndryshojë urgjentisht. Nga paratë ...

Read More »

Sfera që kushton 1 milion euro

Për projektin “Avogadro” janë shpenzuar rreth dy milionë euro mbi dy sfera silikoni që tani vlejnë shumë më tepër se aq. Arsyeja është se këto sfera silikoni mund të kenë zgjidhur problemin me njësinë matëse të kilogramit, e cila është ...

Read More »

Fjalëkalimi më i sigurt në botë

Kërkuesit e universitetit të Binghamtonit, në Nju Jork, kanë kryer një studim që mund të ndryshojë sistemet e sigurisë në të ardhmen. Sipas shkencëtarëve, pasi shohim një objekt çfarëdo, truri i secilit prej nesh lëshon valë me frekuenca aq unike ...

Read More »