Home / Teknologji (page 3)

Teknologji

Aplikacionet e telefonave po na “vjedhin”

Aplikacionet e telefonave inteligjentë, Android përdorin dhe shkëmbejnë dhënat personale të përdoruesve, thuhet në një studim të ri të realizuar nga Universiteti Virginia Tech. Ky është studimi i parë për “komunikimin mes aplikacioneve dhe tregtisë së informacionit”. Studiuesit thonë se ...

Read More »

Facebook Workplace është falas

Në tentativë për të tërhequr më shumë përdorues profesionalë, me një sy ndaj tregun emergjent, Facebook ka rritur fuqinë për Workplace, platformë për punën bashkëpunuese në rrjetin social. Deri tani ka qënë me pagesë, shërbimi që konkuron në mënyrë direkte ...

Read More »

iPhone 7 edhe me ngjyrë të kuqe

iPhone 7 dhe iPhone 7 Plus zbresin në fushë kundër AIDS me një ngjyrë të re të kuqe, që quhet (Product)red Special Edition. Smartphone me këllëf alumini me ngjyrë të kuqe, feston mbi të gjitha 10 vjetorin e bashkëpunimit mes ...

Read More »

Si funksionon Clips?

Clips është aplikacioni i ri i montimit të videove të Apple dhe ajo që mund të thuhet është se është shumë i lehtë për tu përdorur. Në fakt si traditë Cupertino ka arritur të krijojë produkte intuitive, nëpërmjet të cilave ...

Read More »

Google, lajme me etiketë verifikimi

Dezinformimi dhe shpërndarja e lajmeve ‘fake’ online i ka shtyrë platformat e internetit të marrin masa. Pas një udhëzimi për përdoruesit mbi  lajmet e rreme të vendosur nga Facebook, vjen edhe etiketa e verifikimit, ‘fact-checking’ në motorin e kërkimit Google ...

Read More »

Snapchat i kundërpërgjigjet Facebook

Pas të rejave të Facebook, Snapchat tenton të diferencojë platformën e tij duke publikuar kërkimin në historitë ‘kolektive’. Nuk mund të kërkohen “snap” private, por ato që anëtarët i shpërndajnë publikisht me komunitetin e Snapchat, dhe që do të përzgjidhen ...

Read More »