Home / Te ndryshme (page 122)

Te ndryshme

70 vjet nga atentati kundër Hitlerit

Më 20 korrik 1944 oficeri gjerman Stauffenberg vendosi një valixhe dokumentash pranë Adolf Hitlerit në shtabin e tij. Bomba shpërtheu, por Hitleri shpëtoi rastësisht. Cili ishte skenari i përgatitur dhe pse dështoi ai? Atentate të dështuara ndaj Hitlerit ka patur ...

Read More »

Pesë mite rreth krizës në Gaza

ANALIZA Izraelitët dhe palestinezët kanë hyrë tashmë në një qerthull të ri dhune në konfliktin e tyre të hershëm e në dukje të pafund. Si hynë ata në këtë mesele? Sikurse kemi parë të përshkallëzohen dhuna e luftimet, janë ndërkohë ...

Read More »