Home / Te ndryshme (page 16)

Te ndryshme

Ha më pak, jeton më gjatë

Reduktimi i kalorive, pra që njerëzit të heqin dorë nga ushqimi gjatë ditës tingëllon pak e pakëndëshme për ne. Por shkencëtarët thonë se në këtë mënyrë qëndroni të shëndetshëm, luftoni sëmundjet dhe ndoshta shtoni vitet e jetës. Të peshosh gjithë ...

Read More »

Pse avionët nuk fluturojnë mbi Qabe?

Vendi i shenjtë i myslimanëve, Qabeja, është pjesë e zonës ajrore mbi të cilën fluturimi është i ndaluar. Madje, edhe besimtarët myslimanë që shkojnë të vizitojnë vendin e shenjtë detyrohen që të ulen në një aeroport tjetër, dhe pastaj të ...

Read More »

Rreziku që vjen nga furça e dhëmbëve

Duhet të blini një furçë të re dhëmbësh tani! Ajo që përdorni mund të përmbajë herpes, feçe ose virusin përgjegjës për hepatitin A, B ose C. Brenda dy ditësh, furçat infektohen me baktere që shkaktojnë sëmundje bakteriale, viruse dhe kërpudha. ...

Read More »