Home / Te ndryshme (page 28)

Te ndryshme

10 kuriozitete për faraonen e Egjiptit Kleopatra

Origjina e familjes së saj, Dinastisë Ptolemaik-e ishte greko maqedonase. Ptolomejtë përgjatë dinastisë së tyre folën greqisht dhe refuzuan që të flisnin gjuhën egjiptiane. Kurse, Kleopatra mësoi gjuhën egjiptiane dhe e përfaqësoi veten e vet si rimishërimi i një perëndeshe ...

Read More »

Porta e Ferrit

Këto foto dramatike ofrojnë një pamje të rrallë të “Portës së Ferrit”, një nga liqenet vullkanike më të vjetër në botë. Fotografi portugez Joel Santos ka pilotuar një dron mbi liqen për të shkrepur fotot, ndërkohë që vetë ka qendruar ...

Read More »

Në mendjen e një hajduti!

 Si futen persona të panjohur në shtëpi të ndryshme pa u vënë re? David Robson, gazetari i BBC, tregon mënyrat e hajdutëve profesionistë dhe si t’i shmangim ata Nga David Robson Në fillim duket e lehtë. Kaloj me kujdes sipër ...

Read More »