Home / Te ndryshme (page 33)

Te ndryshme

Një mal për të sjellë shiun

Emiratet e Bashkuara Arabe kërkojnë të ndërtojnë një mal për të shtuar sasinë e reshjeve në vendin e përfshirë nga thatësira. Prej disa dekadash vendi është goditur nga një valë e lartë temperaturash, çka ka çuar në tharjen e lumenjve, ...

Read More »

Kreativiteti lind edhe nga shikimi

Të mbyllësh sytë, ose t’i lëvizësh në një mënyrë të caktuar, duket se mund të ndihmojë me të vërtetë kreativitetin, apo të gjejë zgjidhjen e papritur dhe të menjëhershme të një problemi “Mbyll sytë për të parë”. Kështu thoshte piktori ...

Read More »