Home / Te ndryshme (page 4)

Te ndryshme

“Jemi 20 vite larg apokalipsit”

Toka ka hyrë në etapën e gjashtë të anihilimit biologjik të jetës se egër. “Zhdukja e kafshëve po ndodh”, paralajmërojnë shkencëtarët “dhe është më e egër nga sa mendohej fillimisht”. Ata kanë analizuar specie të zakonshme e të rralla dhe ...

Read More »

Fëmija i parë në botë pa gjini

Një fëmijë 8 – muajsh në Kanada, është pajisur me një kartë shëndeti pa cilësim gjinie, duke e bërë me gjasë rastin e parë në botë. Prindëri Kori Doty, një person transgjinor që e identifikon veten as femër as mashkull, ...

Read More »

FOTOT/ Madhështia e shkretëtirave

Sa herë që flasim për shkretëtira, imagjinojmë një vend të shkretë, pa ujë, ku nuk ka asgjë dhe nuk ndodhë asgjë. Megjithatë, shkretëtirat mund të jenë të magjishme, sidomos për fotografët. Në shkretëtira, për shembull:  rriten bimë të rralla në ...

Read More »