Home / Te ndryshme (page 50)

Te ndryshme

Shtatë fakte të thjeshta rreth gjenetikës

Portali i huaj në internet, “Viral-vines”, i cili u dedikohet fakteve mbi jetën, ka publikuar së fundmi një artikull tepër interesant mbi gjenetikën. Në të përshkruhen të dhëna ekzakte mbi karakteristikat e gjeneve, dominimeve të tyre, ADN-së e shumë çështje ...

Read More »

SHBA: Udhëzime të reja për ushqyerjen

Amerikanët mund të hanë tani vezë pa u ndjerë fajtorë, sipas rekomandimeve të reja ushqimore të publikuara nga Departamenti amerikan i Bujqësisë dhe Departamenti i Shëndetësisë dhe Shërbimeve Humanitare. Në udhëzimet e para të publikuara që nga viti 2011, qeveria ...

Read More »

Statuja gjigante e Mao Ce Dunit

Mao Ce Dun tashmë do të jetë një statujë gjigante në Kinë. Një foto tregon ndërtimin e kësaj statuje në Tongxu County, ku duket projekti i madh drejt përfundimit. Statuja është afërsisht 37 metra, dhe ndodhet në fshatin Zhushigang. Ajo ...

Read More »