Home / Te ndryshme (page 92)

Te ndryshme

π Day alias dita e këtij shekulli!

Pikërisht sot, kujtohet gjëja më irracionale e të gjitha kohërave, numri irracional si përcaktim: konstantja π. Dhe për ata pak që nuk kanë dijeni numri π mund të përkufizohet si raport i perimetrit të një rrethi me diametrin e tij. ...

Read More »