Home / Bota (page 18)

Bota

Frike: Trump ne Shtepine e Bardhe

Një libër i ri për Presidentin Donald Trump e përshkruan udhëheqësin amerikan si injorant deri në rrezikshmëri ndaj çështjeve botërore ndërsa administratën si jofunksionale dhe të përfshirë nga grindjet e brendshme. Libri i ri i gazetarit Bob Woodward titullohet “Frikë: ...

Read More »

Turqia kërkon afrim me Evropën

Në takimin e ministrave të Jashtëm në Vjenë qenë ftuar si kandidatë jo vetëm shtetet ballkanike, por natyrisht edhe Turqia. Qeveria e Ankarasë përpiqet dukshëm t’i përmirësojë marrëdhëniet me BE. Nuk ka kaluar shumë kohë, kur politikanët turq mbanin pas ...

Read More »

Erdoğan propozon tregti pa dollarin amerikan

“Varësia e tregtisë ndërkombëtare ndaj dollarit amerikan ka filluar të bëhet pengesë përballë nesh. Andaj, ne propozojmë të fokusohemi mbi alternativën e bërjes tregti me valutat tona”, tha Erdoğan.  Presidenti i Turqisë, Recep Tayyip Erdoğan, propozoi shqyrtimin e alternativës për ...

Read More »