Home / Bota (page 4)

Bota

A do të vdesë e fundit demokracia

Nga Dominique Moisi  Shumë nga elitat e sotme duket se nuk kanë mësuar asgjë nga historia, dhe mendojnë dhe veprojnë sikur interesat dhe vlerat të ishin shkëputur plotësisht nga njëra-tjetra në botën reale. Në fund të viteve 1970 dhe në ...

Read More »

Kryeministri britanik Johnson akuzohet për “pabesi kushtetuese”

Kryeministri britanik Boris Johnson u akuzua të mërkurën për “pabesi kushtetuese” duke kërkuar nga Mbretëresha Elizabetë të pezullojë Parlamentin për një muaj, gjë që komplikon përpjekjet e partive opozitare dhe ligjvënësit konservatorë rebelë për të penguar planet e tij të shkëputjes nga Bashkimi Evropian. Mbretëresha e miratoi kërkesën pas bisedës që pati me një delegacion ministrash. Kjo lëvizje e ...

Read More »