Home / Bota (page 52)

Bota

17 shtete amerikane padi kundër Trump

17 shtete amerikane e kanë hedhur në gjyq administratën Trump mbi politiken e ndarjes së familjeve emigrante, te konsideruar prej tyre si mizore dhe te paligjshme. Aktpaditë i kanë depozituar Prokurorët e Përgjithshëm demokratë të këtyre shteteve që përfshijnë Uashingtonin, ...

Read More »

Harta politike e ndryshuar e Evropës

Në gjithnjë e më shumë shtete të BE populistët e djathtë korrin frytet e problemeve të pazgjidhura të migrimit. Një zgjidhje evropiane është gjithnjë e më e vështirë. Tendenca është në veprime të veçuara nacionale. Në Bruksel, Zyra belge për ...

Read More »

Ushtarë në kufijtë e jashtëm të BE?

Para takimit të jashtëzakonshëm për politikën ndaj refugjatëve disa shtete kërkojnë një izolim më të madh të shteteve të tyre. Në takimin e Brukselit nuk marrin pjesë shtetet e Vishegradit. Bullgaria që kryeson aktualisht Bashkimin Evropian pritet të propozojë në ...

Read More »