Home / Bota (page 540)

Bota

Përkujtimi i ngjarjeve historike

Viti përkujtimor 2014 përfundon me përgatitjet për maratonën përkujtimore 2015. Por përkujtimi i kësaj periudhe është edhe ambivalent, mendon Christian F. Trippe. Duke iu referuar fillimit të Luftës së Parë Botërore, ish-kryeministri britanik David Lloyd George deklaronte asokohe se Evropa ...

Read More »

Wall Street: përmbajtje apo imazh?

2014 do të hyjë në librin e historisë së Wall Street si viti i superlativave. Për të gjashtin vit radhazi në tregjet amerikane të aksioneve ka vetëm një drejtim. A do të ndodhë zgjimi i madh në 2015? Papritur Doni ...

Read More »

Triumfi i linjës së ashpër

Si në Izrael si dhe në territoret palestineze po vihet re një shtim i dhunës të ekstremistëve. Kjo bën që të triumfojnë përfaqësuesit e linjës së ashpër. Izraeli po njihet me nënshtetasin e tij të parë xhihadist. Dy muaj më ...

Read More »