Home / Bota (page 598)

Bota

Frika nga “ariu rus”

Vendet e Evropës Lindore janë të shqetësuara nga politika e pavendosur e Perëndimit ndaj Rusisë. Kjo politikë kritikohet si e pavendosur dhe mjaft e butë. Në Poloni, në Rumani dhe në Bullgari ringjallet frika e vjetër. Sa më shumë trupa ...

Read More »

Në dilemë – Turqia dhe IS

Për shkak të përdorimit të territorit turk nga IS në Siri qeveria turke bie nën presion brenda dhe jashtë vendit. SHBA këmbëngulin për pjesëmarrjen e Turqisë në një aleancë kundër IS. Ankaraja shmang premtimet e qarta. Kur luftëtarët e IS ...

Read More »

Obama gati të urdhërojë sulme ajrore në Siri

Presidenti amerikan Barack Obama përgatitet të autorizojë sulme ajrore në siri në kuadrin e strategjisë së luftës kundër xhihadistëve të Shtetit Islamik (SHI), raportohet në dy nga gazetat më të rëndësishme amerikane. Sipas “New York Times” dhe “Washington Post”, Obama ...

Read More »

Në dilemë – Turqia dhe IS

Për shkak të përdorimit të territorit turk nga IS në Siri qeveria turke bie nën presion brenda dhe jashtë vendit. SHBA këmbëngulin për pjesëmarrjen e Turqisë në një aleancë kundër IS. Ankaraja shmang premtimet e qarta. Kur luftëtarët e IS ...

Read More »