Home / Bota (page 663)

Bota

Panahi, gjashtë vjet burg

Një gjykate iraniane ka dënuar me gjashte vjet burg regjisorin e njohur Jafar Panahi dhe ia ka ndaluar atij të realizojë filma ose të udhëtojë jashtë vendit për njëzet vitet e ardhshme. Panahi, i cili është fitues i shumë çmimeve  ...

Read More »

Medvedevi lavdëron Obaman

Presidenti rus Dimitri Medvedev ka vlerësuar presidentin amerikan, Barack Obama, si “udhëheqës që i mban premtimet”. Komentet u bënë pas miratimit nga senati i SHBA-së të paktit për zvogëlimin e arsenalit bërthamor. Marrëveshja e njohur si START 2 ishte nënshkruar ...

Read More »

Ekonomia amerikane rritet për 2.6 %

Ekonomia amerikane ka shënuar rritje të përshpejtuar në tremujorin e tretë prej 2.6 për qind, krahasuar me rritjen prej 1.7 për qind në tremujorin e kaluar. Me këtë, është tejkaluar edhe zyrtarisht parashikimi që ekonomia e Shteteve të Bashkuara të ...

Read More »

Senati amerikan miraton Traktatin e ri STAR

Senati amerikan ratifikoi Traktatin e ri START për kontrollin e armëve me Rusinë. Veprimi i Senatit përbën një fitore të madhe për Presidentin Barak Obama, i cili e ka bërë përmirësimin e marrëdhënieve me Moskën gurthemel të politikës së jashtme. Stivën ...

Read More »