Home / Bota (page 680)

Bota

Kundër urrejtjes ndaj hebrenjve

E gjithë elita politike gjermane protestoi në Berlin kundër urrejtjes ndaj hebrenjvet. Edhe pse në protestë u mblodhën rreth 6000 vetë, ata ishin pak mendon kryeredaktori i DW-së Alexander Kudascheff. Ky është një sinjal: 6.000 vetë u mblodhën në Berlin ...

Read More »

Së bashku kundër terrorit

Presidenti francez organizon një konferencë ndërkombëtare kundër IS-it në Paris dhe ka sinjalizuar gatishmërinë e tij për të marrë pjesë në koalicionin e udhëhequr nga SHBA në luftë kundër IS-it. Ai shkoi në Bagdad dhe Erbil, miratoi shitjen e armëve ...

Read More »

ISIS ekzekuton një vullnetar britanik

Shteti Islamik (ISIS) i preu dje kokën një pengu tjetër, britanikut vullnetar në ndihma humnaitare David Haines, ndërkohë që Shtetet e Bashkuara të Amerikës rrisin iniciativat për ndërtimin e një koalicioni ndërkombëtar kundër grupit xhihadist që është shtrirë në Irak ...

Read More »

Skocia: Në rast të një pavarësie

Në 18 shtator mund të marrë fund një epokë mbi 300-vjeçare: Skocia voton për pavarësinë nga Mbretëria e Bashkuar. Por fjala nuk është vetëm për statusin politik të vendit. A është Skocia e pavarur menjëherë pas numërimit të votave të ...

Read More »

De Maizière ndalon IS

Një flamur i zi me shkrim të bardhë arab është simboli i “Shtetit Islamik”. Ky flamur nuk lejohet të përdoret më në Gjermani. Sepse ministri i Brendshëm i Gjermanisë e ka ndaluar këtë organizatë terroriste. “Organizata terroriste “Shteti Islamik” është ...

Read More »