Home / Bota (page 70)

Bota

Viktor Orban – shembull për konservatorët

Kryeministri hungarez po qëndron për një vizitë shtetërore në Berlin. Për disa konservatorë ai është shembull për shkak të politikës së ashpër ndaj refugjatëve. Viktor Orbanit i pëlqejnë fjalët e qarta dhe nuk do refugjatë në Evropë. Deklarata e tij ...

Read More »

Polonia do një Evropë ndryshe

Kryeministri polak do një BE ndryshe. Para Parlamentit Europian ai tha se BE duhet të jetë një aleancë ekonomike dhe mbrojtëse e kombeve të pavarura pa rregulla të përbashkëta ligjore. Është rastësi që Tadeusz Morawieckit i ra këtë javë radha ...

Read More »

Banka e harruar qendrore e Gjermanisë Lindore

Këtë javë është përvjetori i 28-të i bashkimit monetar gjerman midis Lindjes dhe Perëndimit. Premtimet për të shëruar plagët e të dy palëve, përfunduan në eliminin e markës gjermano lindore. Nëse Banka Kombëtare e ish-Gjermanisë Lindore kujtohet për ndonjë gjë, ...

Read More »