Home / Rajoni (page 370)

Rajoni

Cili është Alexis Tsipras?

Politikani i majtë grek, Alexis Tsipras shihet si mjeshtër i politikës realiste. Ai është karizmatik, i drejtpërdrejtë dhe miqësor në takime. Po çfarë dëshiron të arrijë ai? Krijimi i mazhorancës dhe ruajtja e saj – kjo moto është lajtmotiv i ...

Read More »

E majta triumfon ne Greqi

Sondazhet e para të publikuara në Greqi, i japin SYRIZA-s së Alexit Tsipras një fitore të thellë, me një diferencë të thellë Menjëherë pas mbylljes së procesit të votimit, në orën 19.00 me orën greke (ora 18.00 orën tonë) janë ...

Read More »

Kantieri i ndërtimit Greqi

Dalje nga Eurozona, falje e borxheve, fund i politikës së kursimit të BE- në rastin e fitores në zgjedhje të partisë së majtë Syriza në Greqi duket gjithçka e mundur. Varfëria në Athinë – atë arrin ta dallosh vetëm në ...

Read More »

Alexis Tsipras, shpëtimtari i vendit?

Çështje e ditës në këtë dimër është: a do të dalë Greqia nga zona e euros? Prej disa ditësh ndodh që qeveria gjermane shpërndan skenarë kontradiktorë: ndonjëherë kancelarja Angela Merkel dhe Wolfgang Schäuble, ministri i financave, i shohin gjërat pa ...

Read More »