Home / Rajoni (page 394)

Rajoni

Një president “gjerman” për Rumaninë

Në zgjedhjet presidenciale në Rumani kandidati favorit Victor Ponta do të ketë përballë një politikan jo tipik rumun. Klaus Iohannis, me prejardhje gjermane, do të bindë votuesit me thjeshtësinë dhe punën e tij. Ai nuk iu drejtua zgjedhësve me thirrjen ...

Read More »

Zgjedhje jo të rregullta në Rumani

Në zgjedhjet presidenciale në Rumani shumë rumunë, që jetojnë jashtë, s’patën mundësi të votojnë. Para pesë vitesh vota e tyre ishte vendimtare. Qeveria s’mund të sillet kështu me shtetasit e vet, mendon Robert Schwartz. Llogaria e socialistëve në pushtet është ...

Read More »

Samaras: Greqia doli përfundimisht nga kriza

Sot dalim përfundimisht nga kriza dhe nga memorandumi, deklaroi kryeministri grek, Antonis Samaras duke përshendetur në një veprimtari për nder të 40 vjetorit të themelimit të ONNED, organizatës së rinisë të partisë konservatore greke ”Demokracie e re”. ”Po dalim jo ...

Read More »