Home / Arte (page 100)

Arte

Piktori i udhëtimeve të gjata

Hapet sot në Galerinë FAB ekspozita personale e piktorit italian Rosario Mele Një prej emrave më të njohur të artit italian, piktori Rosario Mele, do të hapë sot në mbrëmje një ekspozitë personale në Galerinë FAB. Me një jetë në ...

Read More »

Librat e rinj për datën 6 prill 2015

Eugene Ionesco “Vetmitari” Përktheu: Nasi Lera Botimet: “Dituria” Çfarë ndodh kur befas një pasuri e madhe të bie nga qielli? Xhaxhai nga Amerika, që ti s’e ke llogaritur kurrë në jetë, të lë një thes me para? Personazhi i Ionescos ...

Read More »

Një libër kundër fanatizmit fetar

Traktati i tolerancës/‘Charlie Hebdo’ ishte vetëm një nga ngjarjet të cilat në një farë mënyre Volteri i pati parashikuar më se dyqind vjet më parë nëpërmjet këtij pamfleti të fuqishëm kundër fanatizmit, dhunës, urrejtjes dhe paragjykimeve të çdo lloji. Nga ...

Read More »

Ish-Kinostudio në një kopsht arti

Ky nuk është një park Hapësira përreth ish-Kinostudios ku ndodhet godina e Ministrisë së Kulturës, do të kthehet në një kopsht arti. Dje janë shpallur fituesit e konkursit për përshtatjen e këtij territori, në një ambient ku të dominojë shija ...

Read More »