Home / Arte (page 102)

Arte

Ish-Kinostudio në një kopsht arti

Ky nuk është një park Hapësira përreth ish-Kinostudios ku ndodhet godina e Ministrisë së Kulturës, do të kthehet në një kopsht arti. Dje janë shpallur fituesit e konkursit për përshtatjen e këtij territori, në një ambient ku të dominojë shija ...

Read More »

Arturo Ui në Teatrin Eksperimental

Drama “Arturo Ui” e Bertolt Brecht, e shkruar me qëllim për të shkatërruar respektin e rrezikshëm, që zakonisht ndihet për vrasësit e mëdhenj vjen në skenën e Teatrit Eksperimental “Kujtim Spahivogli”. Drama që Brecht paraqet, është e njohur në kohë ...

Read More »

Kërkohet “kurator” për “Onufrin”

Konkursi Pas debatesh mes ministrisë dhe artistëve të rinj të artit bashkëkohor, një nga konkurset më të njohura në këtë gjini do të rikthehet gjatë këtij viti. Përmes një njoftimi Galeria Kombëtare e Arteve njofton vendimin e marrë nga ministria ...

Read More »